Нови мерки срещу разпространение на COVID-19 въвеждат в Хасковска област.  От 22

...
Нови мерки срещу разпространение на COVID-19 въвеждат в Хасковска област.  От 22
Коментари Харесай

Въвеждат нови COVID мерки в Хасковско

Нови ограничения против разпространяване на  COVID-19  вкарват в Хасковска област. 

От 22 юли до 20 август, със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Хасково, е наложително носенето на защитни маски в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги , както и в публичния превоз. Това оповестиха от здравната ревизия в града .

Препоръчително е всички лица, които не са от едно семейство, да съблюдават физическа отдалеченост от 1,5 метра , когато се намират на открити публични места със скупчване на хора.

От РЗИ показват, че всички работодатели и органи по назначение е належащо да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните помещения-редовно проветряване и стерилизация на работните пространства и недопускане до работните пространства на хора с прояви на остри респираторни болести . По преценка може да бъде основана опция за работа в д истанционна форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се откри работно време с променливи граници или работа на смени, за  ограничаване на  контакти на работните места.

Здравните управляващи допълват, че е належащо да се ускори утринният филтър в детските заведения, както и да не се  допускат деца с клинични признаци за COVID- 19 или други заразни болести. Ежедневен надзор е нужен и в профилираните институции за даване на обществени услуги.

Диагностицираните случаи с коронавирусна зараза в област Хасково от началото на пандемията досега са 28777. Починали са 1741 души. През последните седем дни 335 са новите случаи на болни от COVID- 19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР